Tekst på rusten metalplade

Skridt A:

1) Hvis du allerede har fulgt tutoria'en med den rustne metalplade, så åben den, og tag en kopi ved at trykke Shift+D.
Luk originalen.
Hvis du ikke har lavet den, så find et billede eller en anden baggrund der matcher. Jeg har arbejdet lidt videre på min metalplade, så den ligner ikke helt den der er i tutorial'en

2) Tilføj nu et nyt layer. KlikAdd Layer knappen i Layers Paletten. TrykOK-knappen og layer er oprettet. Gør dette layer til det aktive layer ved at klikke på layer-navnet i Layer Paletten.

 

 
 

Skridt B:

1) Vælg text tool. For og baggrundsfarve er lige meget. Find en teksttype du kan lide.
Sættes til "Selection" og "Anti-alias". Når du har skrevet din tekst og klikket ok, kan du se selektionen på billedet, men ingen farve. Med Movertool og højre musetast, kan du trække teksten hvorhen du måtte ønske.

Denne tutorial er lavet i PSP X2. Der er stor forskel på om man bruger en af de gamle versioner, eller en af de nyere.
Derfor viser jeg herunder, hvordan "Text option paletten ser ud, i henholdsvis version 7 og version  X2 


 

Skridt C:

1) Vælg Effects| 3D effects| Cutout. Sæt indstillingerne som på billedet herunder.
Jeg viser kun billedet fra version X2, da de ligner hinanden meget i alle versionerne. Hvis du bruger en version der er så tidlig at den ikke har 3D funktion, så send mig en mail, så skal jeg lave en vejledning til den.

Jeg har lige skåret billedet lidt til, så det ikke fylder så meget.

2) Vælg Effects| 3D effects| Drop Shadow. Sæt indstillingerne som på billedet længere nede på siden.


 

Skridt D:

1) Du kan vælge at stoppe nu. Så skal du trykke CTRL+D for at fjerne selektionen. Men, du kan også vælge at lave lidt mere sjov. Hvis du ønseker at fortsætte, skal du ikke fjerne selektionen. Hvis du allerede har fjernet den, så tast CTRL+Z for at fortryde.

2) Tilføj nu et nyt layer. KlikAdd Layer knappen i Layers Paletten. TrykOK-knappen og layer er oprettet. Gør dette layer til det aktive layer ved at klikke på layer-navnet i Layer Paletten.

Nu skal du bruge Tubes. Du skal bruge en "Diamant". Den kan du hente Her på pspgrafik.dk.
Den er ganske gratis. Når du har hentet den, gemmer du den i din mappe Jasc| paint shop pro| Tubes, eller hvis du har en version 8 eller derover, så gemmer du den i Dokumenter| My PSP files| Picture tubes.

3) Med Tubes værktøjet og diamant tuben,Sæt den evt. op til 150-200 i størrelse. Nu klikker du rundt omkring i selektionen.

4) Vælg ajust| Hue and saturation| Colorize sæt indstillingerne Hue 0, saturation 0.
Tryk CTRL+D for at fjerne selektionen. 

5) Klik på blendmode i layerpaletten og vælg overlay. Sæt opasity til ca 80, eller hvad der passer bedst til dit billede. Herunder kan du se layerpaletten i version 7, 9 og X2.