Denne side kan tage noget tid at hente. Vent venligst

 

Skridt A: Nu skal der tegnes

Der findes så mange gode tagneværktøjer I PSP. Desværre er der ikke så mange der bruger dem. Det synes jeg er synd og skam, men mange ved noke ikke rigtigt hvordan de kan bruges. Her er en lille smagsprøve.
Det første jeg vil råde dig til, hvis du ikke er så bekendt med programmet, er at du printer den oversigt over værktøjerne jeg har liggende under grundteknikker/værktøjspalette version 8. Det vil blive for omfattende hvis jeg skal forklare hvor det enkelte værktøj ligger.

1) File New. W: 600 H: 500 Color: hvid. Klik OK

2) KlikAdd Layer knappen i Layers Paletten. TrykOK og layer er oprettet. Klik på det for at vælge det som det aktive layer.

3) Foreground color Billede 2:

1

2

Skridt B: At tegne en skov i baggrunden

1) Vælg Brush  i din toolpalette. Indstil som i billede 3:

3

 

2) Træk musen fra side til  side - billede 4

4
 

3) Vælg dit push værktøj - Indstil som billede 5. Træk musen fra side til side ganske let for at blødgøre skoven og gøre den mere tåget.  Resultat - billede 6

5


Skridt C: Nu skal træerne I skoven tegnes.

1) KlikAdd Layer knappen i Layers Paletten. TrykOK og layer er oprettet. Klik på det for at vælge det som det aktive layer.

2) Foreground color Billede 7:

7
 

3) Med dit brush tool  Indstil som Billede 8, kan du nu tegne træer ved at trække musen op og ned.
Aktiver continuous. Tegn først stammerne. Derefter sætter du størrelsen ned på din pensel til ca 2, og tegner nu grene på træerne, det behøver ikke være så omhyggeligt, for det hele skal tåges ud senere

8

 9

10
 
 

4) Vælg indstillinger som billede 11. Denne bruges til at tåge de mindste træer med. Sæt størrelsen op på smudge værktøjet op, og brug denne til at tåge de største træer med opadgående strøg. Billede 12
tegn evt. nogle flere grene og soften dem bagefter.

11


 
12
 

Skridt D: Så er det forgrundstræernes tur.

1) KlikAdd Layer knappen i Layers Paletten. TrykOK og layer er oprettet. Klik på det for at vælge det som det aktive layer.

2) Foreground color Sættes til R;252, G;252, B;255.

3) Vælg  Indstillinger som I billede 13. Tegn et træ der står længere fremme I forgrunden. Med din tryllestav klikker du  I det så snart det er tegnet Billede 14.

13
 14

 

4) Sæt forgrundsfarven som på billede 15.
Vælg og sæt som billede 16. Paletten Brush variance finde du ved at klikke på F11 på dit tastatur.

15


 
 

16

 

5) Klik med musen rundt omkring I selektionen. Dette vil komme til at ligne strukturen I et birketræ. Afmarker selectionen ved at trykke Ctrl+D eller I selection/select none.

17
 

6) Vælg Sæt indstillingerne som I billede 18. Træk musen frem og tilbage omkring roden af træet, for at lave skygge og driver omkring træet. Lad hovedsageligt skyggen ligge lidt til den ene side for at vise hvor solen kommer fra.

1819

 

7)Træet skal have skygger. Disse frembringes ved at vælge Darken.
 Træk skyggen på den side af træet der vender mod skyggen på jorden.

20


21


8) Skyggen er nok ikke mørk nok, og derfor vil vi tilføje noget mere med en Burn. indstillinger som I billede 22. Burn indtil du er tilfreds.

22 

23

 

9) Nu mangler vi kun grenene. Her skal du bruge Push. Indstllinger - billede 24. Træk grenene ud fra det sorte I stammen. De tyndeste grene trækkes fra de større grene.

24


25

Skridt E: Flere træer

1) Der skal flere træer til. Derfor gentager du hele skridt D igen. det kan virke dræbende langsommeligt, men når man først kommer I gang og kender værktøjerne, tager det ikke så lang tid endda.


26
 

Skridt F: Den sidste finish.

 2) Det er nu at det rigtigt vil ses hvis der mangler noget I baggrunden. det kan du gøre noget ved nu ved at gå I dit første layer og evt. lægge nogle flere træer ind. Prøv de forskellige værktøjer.
Du kan også give dit allerforreste træ noget "Enhancement" Det finder du I Effects/Edge effects/Enhance. Dette vil få træet til at træde mere frem.

27

 

3) Aktiver dit baggrundslayer ved at klikke på det.  Vælg Brush. Brug indstillingerne I billede 28. Mal ganske let på baggrunden mellem træerne I  skoven

28


 

29
 

4) Afslut med at blødgøre dine skygger I skoven med dit smudge tool.   Benyt indstillingerne I billede 30.

3031