1) File new. Sæt størrelsen: så stor som muligt, således at den passer forholdsmæssigt til et A4 papir. OBS: din fil må ikke være så stor at du ikke kan arbejde i PSP. Baggrund: Eget valg.  Klik OK. (Jeg har ikke lavet det ret stort, da det ellers vil fylde for meget)

2) Lav det billede du ønsker at bruge til poster. (Jeg har lagt et færdigt billede ind. OBS: det har jeg IKKE lavet i PSP)


 


 
 

Skridt B:

1) Vælg File| Export| Image Slice

2) Under Tools: Vælg Grid. Sæt Rows: 2, Colums: 2.

3) Under Tools: Vælg Slicer. Skær efter stregerne på billedet. Hvis du ikke få lagt snittet det rigtige sted, kan du trække det på plads med musen. I så fald bør du vælge pileværktøjet, så du ikke få lavet ekstrasnit. Du har dog muligheden for at trykke Ctrl+Z hvis du få lavet et snit for meget.

4) Under Format skal du vælge JPEG, da det giver betydeligt pænere resultat end GIF og PNG. Lad de øvrige indstillinger stå som de er. Hold øje med at du gemmer i det rigtige format. 


 
 

Skridt C:

1) Klik på Save. Du vil nu se at du kun har muligheden for at vælge som HTML. Sådan skal det være. Det er fordi denne funktion er beregnet til internettet.
I samme øjeblik du gemmer denne fil, vil dine Slicede billeder blive gemt enkeltvis. De vil blive navngivet efter den oprindelige fil men med 1x1, 1x2 osv bagefter.

2) Klik på Close


 

 

Skridt D:

1) Åben de 4 Slicede billeder.

2) File| Print Multple Images. Træk det første billede ind og pas til siden. Det er her det er vigtigt at du har lavet det oprindelige tilpas stort, så ikke du skal trække for meget i det. Det vil gøre billedet meget grimt, og komplet uegnet til udprint I stort format. ( det kan ses at jeg har lavet billedet meget lille og derefter trukket det stort det kan ikke anbefales I praksis . Jeg har udelukkende gjort for at synliggøre metoden.)

3) Print. Når billederne er printet ud, kan de evt klippes til og klæbes op på karton.