Jeg har efterhånden fået en hel del henvendelser omkring Artlayers.
Det er et værktøj jeg er rigtig glad for. At arbejde i artlayers er som at arbejde i alle andre layers. Forskellen er bare, at i artlayers kan du kun bruge "Art værktøjet" (Oil brush, marker m.m). I artlayer har du også mulighed for at ændre "Lærredet". Du kan ikke se lærredet før du begynder at male og der ikke er for meget maling. Du vil stadig ikke kunne se lærredet, men du kan se strukturen i det, gennem malingen. Se billedet herover.
Der er også den forskel at i artlayers kan du bruge Mixer paletten. Den kan give dig en fornemmelse af at have flere nuancer på penslen på en gang. Det er mixerpaletten jeg her vil vise lidt af.

1) Vælg File/ new. Sæt hak i Artmedia background. Under Canvs texture vælger du hvilken canvas type du ønsker. (Du kan vælge at sætte en baggrundsfarve ind ved at sætte hak i Enable Fill colour. Med du vil stadig ikke kunne se baggrundsstrukturen.) Billede 1

2)   Som du kan se er layeret tilsyneladende helt tomt. Billede 2

1

2
 

 3)  Åben din Mixerpalette ved at trykke Shift+F6 eller gå i view/ palette/ Mixerpalette.
Mixer paletten er et lille vindue hvor du kan lægge farver ind og mixe dem. Billede 1

 4)  I din Materials palette vælger du en forgrundsfarve. Billede 2

 5)  I din Mixer palette vælger du Malertuben. Nu kan du male med den farve du har valgt. Billede 3

 6)  Du kan nu vælge en anden forggrundsfarve og male lidt mere. du kan gentage lige så mange gange og med lige så mange farver du ønsker. Billede 4

1
 
 
 

2

3
 

4

 7)   Du kan prøve at vælge palet kniven til at blande farverne med. Billede 1

 8)   Ved at bruge dropperen i din mixerpalette kan du vælge hvilket udsnit af farveblandingen du ønsker.  billede 2

 9) Prøv nu at se på din Materials palette . Forgrundsfarven er nu en blanding af de farver du har valgt. billede 3

1

  2 
 

3

 10)  Vælg nu din Oil brush    eller Paletkniven og mal. Du vil ikke bare se at du maler med flere farver på en gang, du kan også se kanvasstrukturen efterhånden som der bliver mindre maling på penslen. Billede 1.
Vær opmærkspm på at det kun er disse to værktøjer der kan male med Mix farver

1
 
 

 11) Du kan se i bunden af Mixerpaletten at du har muligheden for at lave en ny "Side" (jeg vil hellere kalde det mix). Du kan også åbne et tidligere mix. Du kan Undo og Redo hvis du fortyder en handling.

 12)  Som du ser nederst ude til højre på Mixerpaletten er en lille pil. Denne klikker du på og her kan du vælge Save Page. Billede 2 Nu kan du givet "Mixet" et navn og dermed gemme den til en anden gang, hvis du vel at mærke vil genbruge den.
Du kan have alle de Mix liggende du vil, og når du skal bruge dem er det bare at vælge mappen "Load Mixer page. Billede 3

 1

 

 2
 

3

Det var det hele.  Nu har du fået et lille indblik i hvordan man bruger paletten. God fornøjelse!