Jeg har fået en henvendelse om hvordan man laver visitkort i PSP 8

Jeg har lavet et eksempel og håber at det kan bruges

1) Vælg File/ new. Sæt hak i raster background. Vælg din baggrundsfarve. jeg har valgt en hvid. I presets vælger du "Business Card Horizontal.  Billede 1

2)   Som du kan se er layeret tilsyneladende helt tomt. Billede 2

1

 

2

 3)  på din Materials palette vælger du de farver du gerne vil bruge til skrift og "sidebjælke" . Billede 1

 4)  I din Materials palette vælger du en forgrundsfarve. Det er den farve der bliver til den mørke kant omkring "Bjælken". Baggrundsfarven bliver den farve som selve "bjælken" har.

 5)  I din værktøjspalette vælger du Preset shapes.   vælg recktangel (firkanten)

 6)  Indstil din tooloptionspalette som på  . Billede 2

7)   Træk en rektangel (sidebjælke). Ryk den hen hvor du vil have den skal ligge. Din layer palette ser nu ud som på Billede 3

1

 

3

  2

 

 8)   Nu vælger du dit tekst tool. klik på dit billede med musen, og tekstdialog boksen popper op. Skriv nu din tekst, og og hvis du vil skifte farve, markerer du teksten i boksen som på billede 1 , og vælger en ny baggrundsfarve i materials paletten. Husk at du kan sætte "Stroke width" til nul, så kommer der ikke kant rundt om teksten.

 9) klik apply, og ryk teksten på plads. Gentag indtil du er færdig med at skrive al din tekst ind. Det kan være en fordel at skrive hver linie for sig, for så kan du rykke rundt med dem hver for sig. billede 1

1

  2 
 

 10)  Nu skal du have et billede på. Gå iopen og vælge det billede du vil have. Det behøver ikke være så stort som det jeg har valgt. Det kunne være et lille logo, eller måske et billede af dig selv.

11) Klik på det billede du vil have sat ind og tryk Ctrl+C (kopier) på dit tastatur. Klik nu på dit visitkort og tryk Ctrl+L (indsæt som nyt layer) på tastaturet. Billedet vil nu ligge lige i midten. Med dit mover tool trækker du billedet hen hvor du vil have det. Hvis billedet lapper hen over din sidebjælke, kan du , på layerpaletten, trække layeret med billedet (raster layer) ned over Background layeret. Billedet vil nu ligge nederst. Din layerpalette vil se nogenlunde ud som på billede 3

12)  for at give billedet et ekstra pift, kan du tilføje en skygge. marker rasterlayeret med billedet, ved at klikke på det.
Vælg "effects| 3D effects| Drop down shadow. sæt indstillingerne som på Billede 4.
Husk at din skyggefarve bør passe med de farver du allerede bruger i visitkortet. Derfor kan du vælge en af farverne i kortet og i farvepaletten bruger du denne farve som udgangspunkt. Jeg har valgt en meget mørk grøn. Man bør ikke bruge en helt sort skygge, med mindre man arbejder med grå-hvide-sorte nuancer.

1
 
 

2

3

4

 13)  Nu skal du have printet visitkortet ud. Gå i files| Print Layout og vælg Open templates .
Her får du en masse muligheder for at finde netop den type kort du skal bruge. Hvis du vælger avery, kan du købe udstandsede visitkort til at printe på. Oplys forhandleren at du skal bruge f.eks. nr. 5876 så passer det sammen.
I eksemplet her har jeg valgt  template der hedder 5876.


Klik ok og dit printlayout vil nu være inddelt i felter. Ude ivenstre side ligger dit visitkort. Med musen trækker du det over i et af felterne. Højreklik på et af felterne og vælg "Fill template with image". Nu fordelses visitkortet til alle felterne.

 Nu skal du vælge indstillinger for din printer, og så er det bare at printe. (indstillingerne på printeren kan jeg ikke hjælpe dig med, for printerindstillingerne er forskellige fra printer til printer.

 1

 

 2
 

3

Det var det hele.  Nu har du fået et lille indblik i hvordan du laver et visitkort.
God fornøjelse.