Denne tutorial er lavet i PSP 9. Den virker meget lang på grund af alle billederne. Det er dog ikke så slemt. Stagen herover er ikke helt den samme som den i tutorialen. Hvis du vil se hvordan jeg har lavet den og hvordan layerne ser ud, kan du downloade den ved at klikke på billedet.

Til denne tutorial skal vi bruge en preset shapes. Hvis du ikke har den kan den hentes fra en af de tidligere versioner af PSP. Ellers kan den hentes her  prese01a.gif

1) et nyt image (Ctrl+N). størrelse 500X500 Baggrund hvid

2) Aktiver dit Preset shapes tool og vælg Cylinder som på billede 1. Indstil din Tooloptionspalette som på billede 2.
Træk en cylinder som billede 3. Du vil nu se at PSP selv laver et nyt vektor layer hvori cylinderen ligger.

1

2
 

3  

 3) Hold Ctrl tasten nede mens du trækker i et af de nederste håndtag. resultatet kan du se på billede 1.

 4) Du kan nu se at de skygger og highlights der er på "Stagen" giver den en helt forkert facon. Det skal der laves om på.
 Som du kan se på billede 2, er der et af "Shadows layerne der er aktiv. Find det tilsvarende layer på din layerpalette og dobbeltklik på det. Der vil fremkomme en lille boks som viser skyggen nederst. Klik på den og du kan nu ændre skyggen.

5) Hvis du ser på billede 3, er skyggen Lineær. Den skal laves om til sunburst. Billede 4. Tallene i center point er ikke så vigtige, bare krydset står nogenlunde i midten. Det skal blive til skæret fra flammen.

1
  2


3

 4

5
 

 

 6) Luk det Higlight layer ,som du ser markeret på billedet. Klik på brillerne i layerpaletten for at lukke det. Se billede 1 .

 7) Nu begynder det at tage form. Se billede 2

1   2 


 

8)  Opret et nyt vektorlayer ved at klikke på vektorlayer ikonet, på layerpaletten . Årsagen til at du skal oprette et nyt layer selv er, at ellers vi den nye cylinder lægge sig i det samme vektorlayer som selve stagen, og det går ikke.

9) Træk nu en ny cylinder som på billede 1.

10)  På billede 2 kan du se layerpaletten som den ser ud nu. Jeg har navngivet layerne for at kunne kende forskel på dem. Det nye layer har jeg kaldt lys. Cylinderen i dette layer skal være selve fyrfadslyset. Derfor skal det farves hvidt.
I underlayerne der hedder Back og Front . (det er de to layers du kan se markeret). Den røde farveboks der fremkommer, ændrer du til hvid.

1

2

3
 

11) Med dit movertool trækker du lysen ned, så det ligger i bunden af den lysende ring i stagen. Se billede 1.
Tilføj et nyt rasterlayer ved at klikke på rasterlayer ikonet på Layerpaletten

12) I dette nye layer indsætter du en flamme, du kan lave den selv, eller bruge en tube som jeg har gjort.

1
 

3

13) På layer paletten sætter du opasity ned for begge disse layers. se billede 1. Når det er gjort skal du lige klikke på det lille minus ud for dine vektorlayere. På denne måde får du bedre overblik over dem. Billede 3

1   

3

2  

14) Højreklik på Stage layeret. Vælg dublicate. Højreklik på det dublikerede layer og vælg Convert to raster.
Sluk for vektorlayeret stage, ved at klikke på brillerne ud for layeret. billede 1.

15) Effects/ 3D effects/ Drop Shadow. Sæt indstillingerne som på billede 2. Bemærk Shadow on new layer er markeret. skygge vil nu lægge sig i et nyt layer der hedder "Copy of Stage Shadow 1" Se billede 2a.

16) Med din Hue brush lysner du midten af skyggen.

1  

2a

2

3

4

 

5  

17) Marker layeret Copy of Stage. Tilføj et nyt layer. Her laver du en oval selektion. Med spanden fylder du en meget mørk rød i selektionen. Oovalen skal passe med bunden af stagen.

18) Træk lyset og flammen ned st det "Står" på bunden.
Marker lyslayeret ved at klikke på det. med tryllestaven selektere du lyset. Hvis du ikke kan få det hele med på en gang, holder du shift tasten nede mens du markerer resten.

19) Marker nu layeret med bunden og klik delete. Den del af bunden der er selekteret, vil blive klippet ud, og nu står lyset rigtigt. Fjern selektionen med Ctrl+D.

1 2

3

4

5

6

20) Nu skal der bare en skygge i bunden og du er færdig. Dubliker "Copy of stage" en gang til. Kald layeret "Bundskygge".
Med deformationsværktøjet presser du "bundskyggen sammen og lader den rage lidt ned under stagen. Billede 1 og 2.

21) Vælg Ajust/Blur/ Gaussian blur radius 4.

1  

2  

3

4