Blomsterblade

 

Opret et nyt billede: 500x500 pixels. Vær opmærksom på at mit billede er mindre. Derfor fylder bladet mere på mit billede, men jeg har gjort det af pladshensyn.
Vælg en baggrundsfarve.
Med Preset Shapes værktøjet, trækker du en elipse. Den må højst fylde en fjerdel af billedet. Vær opmærksom på at den er sat til vektor. Når den er sat til vektor, oprette automatisk et nyt layer.
Tag fat i "Håndtaget" der stikker ud over den markerede firkant. Træk i det, og roter det til det ligger på skrå.

 

Med Tryllestaven (Magic wand) klikker du i Blomsterbladet.. Den bliver nu selekteret. med løbende myrer.

 

Højreklik på layeret i layerpaletten." Vælg Convert to raster layer". Det er vigtigt at layeret er raster layer. Kun i denne form kan du bruge effekter.

 

Gå i Effects| Illumination effects| Sunburst. Krydset i vinduet til venstre skal ligge i den nederste spids af bladet. Sæt indstillingerne til højre som du synes bedst om.

Vælg "Ajust| Soften" Dette gør strålerne på bladet lidt blødere.
På værktøjspaletten vælger du Warptool. Da jeg ikke ved hvilken version du bruger, er det lidt svært at vise hvordan den ser ud i alle sammen, men den ser sådan ud i version 10.

Bemærk at den først kom i version 8. Har du en tidligere version, kan du bruge Push tool.

I tooloptions paletten vælger du Noice. size må ikke være for stor. Ca 80. Træk rundt i kanten af bladet. Nu bliver det lidt bølget, og virker mere naturligt.

Nu mangler du lige at lave nogle skygger. Tag dit Burntool. Size må ikke være for stor. Ca 50.

Jeg har valgt den brush der hedder Camel Hair. Træk musen over kanten på den ene side af bladet.
Til slut skal du lægge en skygge under bladet. Vælg Effects| 3D effects| Drop Shadow. Brug de indstillinger jeg har brugt til min og bemærk, at skyggen ikke er sort men meget mørk rød. Når du lægger en skygge skal den være samme farvenuance, men meget, meget mørkere. Næsten sort.

Lav nu flere blade og læg dem over hinanden som bladene på en blomst.
Du kan vælge, inden du bruger dit warp tool, at dublikere layeret ved at højreklikke på layeret og vælge Dublicate. Så får du et nyt layer. Gentag igen og igen indtil du har alle de layers (Blade) du skal bruge. For at gentage kan du bruge Ctrl+Y.

Hvis du vælger at gøre det på denne måde, må du rotere hvert enkelt blad og derefter give dem Warp og skygger enkeltvis.
Når du er færdig, laver du en gul cirkel i midten. Giv den Ajust| Add/Remove noice| add noice. Dette vil give Blomsterbunden lidt prikker. Leg videre med de forskellige filtre, indtil du er tilfreds.

Herunder kan du se den blomst jeg har lavet.